Bageriet är kanske inte så hemligt, som det låter. Bageri Hemligt ägs av Claus, som är dansk och hjemligt på danska är hemlikt på svenska. Så nog är bakverken hemlika och bageriet ligger i källaren i Claus hus. Claus har nyligen flyttat till detta hus och bageriet är helt nybyggt.
Än så länge har Claus, som är kock, ett annat arbete (han arbetar som kock och måltidsplanerare på en skola) och driver sitt bageri på deltid. Drömmen är dock, att få ägna sig åt sin passion på heltid. Bageriet och Claus hem ligger lite utanför Ljungbyhed. Lite väl långt bort från Lund, men vi har inte lyckats hitta något närmare. Han bakar både bröd, bullar och kakor. Han säljer sina bakverk på 5 olika ställen, främst i sitt närområde. I Lund är det hos Tant Gurka och Reko Deli. Varannan vecka kan man också beställa bröd mm, som man sedan får komma och hämta hemma hos Claus.
Eftersom bageriet drivs i så liten skala har det inte någon eko-certifiering, men alla ingredienser som används är ekologiska. Helkorn köps från KRAV-märkta Källunda gård som ligger i närheten. Vetemjöl special mm. köps från Gisselberga Kvarn (ägs av Limabacka Kvarn), som ligger nära Teckomatorp och som bara mal ekologiskt spannmål. En del av övriga ingredienser köps hos Tant Gurka.
För att det grova mjölet ska vara så färskmalet som möjligt, mal Claus själv helkornen i sin elektriska kvarn. Alla bröd är bakade på surdeg, men bullarna är bakade med jäst. Under vårt besök gick Claus igenom hur det går till när han bakar bröd och vi blev verkligen imponerade av vilket gediget hantverk det är. Det är många moment, som måste klaffa, för att bröden ska få både rätt textur och bli välsmakande.